|
Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.
|
|
Co poprawiono a czego nie. ZWCAD 2012 vs ZWCAD 2011 |
| Autor |
Wiadomość |
Patrykos
|
Wysłany: Pią Gru 16, 11 10:09 Co poprawiono a czego nie. ZWCAD 2012 vs ZWCAD 2011
|
|
|
proponuję taki temat, w którym moglibyśmy wytykać błędy i uwagi dot. działania ZWCAD 2012.
Moje na początek. + plus - minus
+ Poprawiono wydruki - ZWCAD 2012 w końcu drukuje na drukarkach HP w wielu kopiach
- ZWCAD 2012 (nie poprawiono z ZWCAD 2011) Ręczne ustawienia arkusza (szerokość długość) - mimo, iż w oknie drukowania znaczniki podglądu nie pokazują, iż rysunek się nie mieści w arkuszu zadanym przeze mnie (w postaci czerwonej linii jak to zwykł robić) - rysunek może być obcięty (trzeba sprawdzać podgląd wydruku czy oby na pewno się mieści
- ZWCAD 2012 (nie poprawiono z ZWCAD 2011) wpisywanie ręczne komend - mamy niby wersję ZWCAD 2012 PL, a komendy ręczne musimy wpisywać po angielsku???
- ZWCAD 2012 (nie poprawiono z ZWCAD 2011) wczytywanie rastrów - przy ekstremalnie dużej ilości podłożonych na rysunku skanów (tif) - ZWCAD 2012 wykłada się i kwiczy.. nie ma możliwości uruchomienia takiego pliku. Powolne działanie z tifami było znane już od dawna, ale myślałem, że da się to naprawić... ten sam plik z dużą ilością tifów został otwarty bez problemu w AUTO CADZIe 2006!
Proszę oczywiście mnie nie piętnować - znam różnicę cenową między AUTOCAD i ZWCAD. Ale uważam, że mimo wszystko należy dążyć do doskonałości...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawmal
|
Wysłany: Pią Gru 16, 11 14:10
|
|
|
Polskie skróty (aliasy) można doinstalować korzystając z darmowej nakładki Tools 1, którą można pobrać z poniższego linku:
Tools 1 |
|
|
|
 |
Patrykos
|
Wysłany: Czw Gru 29, 11 23:28
|
|
|
- sporo różnych "literówek" w Polskiej wersji ZWCAD'a (literówki to mój "konik":)).. po tylu spolszczonych wersjach warto by to udoskonalić.
- dziwne kłopoty z przestawianiem warstwy -> porządek wyświetlania - przenieś do tyłu. Przenoszę, niby jest np kreskowanie na samym spodzie warstw, a za chwilę z niczego znowu jest na wierzchu i zasłania wszystko co pod nią.. |
|
|
|
 |
Assgarth
programista
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 136 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw Sty 05, 12 11:45
|
|
|
Poprawiono kilka rzeczy w samej strukturze programowania. Nie są one widoczne dla zwykłego "kresko-roba", ale każdy kto programuje, zauważy różnice.
Mimo wszystko czekam na coś więcej - konkurencja mocno poszła do przodu... |
_________________ Obecnie używam ZwCAD:
_VERNUM = "2011.10.30(17176)" |
|
|
|
 |
Patrykos
|
Wysłany: Czw Sty 19, 12 14:11
|
|
|
absolutnie nie twierdze, iż w programowaniu ZWCADa nic nie ruszyło.. Jednakowoż porównuję go (jak i poprzednie, które posiadałem 2008,2011) do AUTOCADA w wersji 2006 nie 2012.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|