|
PDF creator gubi podklad rastrowy Pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
misza
|
Wysłany: Wto Paź 13, 09 20:24 PDF creator gubi podklad rastrowy Pomocy
|
|
|
PDF creator gubi podklad rastrowy.
Na podgladzie wydruku wszystko jest a po przerobce na pdf przez pdf creator podklad rastrowy ginie i zostaje tylko to co jest narysowane o co chodzi ? |
|
|
|
 |
Martin_S
konstruktor
|
Wysłany: Wto Paź 13, 09 23:23
|
|
|
Proszę zmienić program na CutePDF Writer. http://www.cutepdf.com/
Na nim generowane pliki pdf są z prawidłowymi rastrami zgodnie z ustawieniami warstwy i stylu wydruku *.ctb. |
|
 |
dmatusz3
Site Admin
|
Wysłany: Sro Paź 14, 09 10:09
|
|
|
Witam,
proszę spróbować także zmniejszyć rozdzielczość wydruku.
Domyślnie PDFcreator ma ustawione 600 DPI.
Jest to jakość drukarki laserowej.
Proszę przestawić na 300DPI, lub np na 200DPI.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KBR
|
Wysłany: Pon Paź 26, 09 08:41
|
|
|
| Miałem również takie problemy jeżeli raster był duży. Ja zmniejszałem raster po przez zmniejszenie jego rozdzielczości lub podział na kilka mniejszych. W moich przypadkach pomagało. |
|
|
|
 |
draft
|
Wysłany: Wto Lis 24, 09 07:35 ZwCad drukowanie
|
|
|
Witam
Pojawił się problem z drukowaniem na ploterze HP Desgnjet 500 Plus. w zakładce papier nie ma standardowych formatek, do czego da się przyzwyczaić i tworzyć samemu. Problemem jest samo drukowanie, a w zasadzie jego brak, ploter gubi rysunki, co ciekawe na konkurencyjnym oprogramowaniu taki problem się nie pojawia. Może są jakieś ustawienia w ZwCadzie które powodują zwiększenie objętości rysunku przez co ploter sobie nie radzi. Może ktoś z Was miał podobne problemy proszę o pomoc |
|
|
|
 |
dmatusz3
Site Admin
|
|
|
|
 |
draft
|
Wysłany: Wto Lis 24, 09 12:50
|
|
|
| _VERNUM = "2009.07.30(11052)" (read only) |
|
|
|
 |
dmatusz3
Site Admin
|
Wysłany: Wto Lis 24, 09 15:09
|
|
|
Z tego co udało mi się odszukać o tym ploterze, przestawienie jednej opcji w sterowniku urządzenia może pomóc. Jak na rysunku poniżej.
Można również przestawić jakość wydruku na mniejszą.
Niektórym osobą pomogło przestawienie procesora wydruku z RAW na EMF w ustawieniach sterownika drukarki.
hp_500.gif
|
 |
| Plik ściągnięto 1077 raz(y) 16,01 KB |
|
|
|
|
 |
draft
|
Wysłany: Sro Lis 25, 09 07:26
|
|
|
| Dziękuje za pomoc. Jednak nawet przestawianie ustawień plotera nie pomaga, wygląda na ta że ZwCad zapycha pamięć plotera, jakby udało mi się znaleźć jakieś rozwiązanie powiadomię na forum. |
|
|
|
 |
dmatusz3
Site Admin
|
Wysłany: Sro Lis 25, 09 07:32
|
|
|
| A ile pamięci ma ploter? |
|
|
|
 |
draft
|
Wysłany: Sro Lis 25, 09 08:42
|
|
|
| standard 16MB |
|
|
|
 |
2P
|
Wysłany: Pon Gru 14, 09 17:32
|
|
|
U mnie na HPku (wprawdzie 110) wszystko jest OK. Kumpel ma 500 i również ok.
Ale kiedyś w starej firmie w której obaj pracowaliśmy był HP DJ 500 i mieliśmy jaja z drukowaniem rastrów. Komunikat brzmiał, że brak pamięci wirtualnej, czy jakoś tak. Dokładanie pamięci nic nie pomagało (sprzętowej). 2 miesiące serwis hp myślał jak rozwiązać problem. W Polsce, w Holandii i potem w Stanch.
Na koniec powiedzieli jak wejść do okienka ukrytych ustawień w sterownikach i którego opisanego numerem ptaszka odhaczyć. Sprawa się poprawiła (później ten ptaszek pojawił się w okienku widocznym dla wszystkich), ale główną przyczyną był...... Windows Me. Zamiana na jakąś wersję NT załatwiła problem.
Wracając do ZwCADa. Mamy podobny problem na 1 stanowisku ZWcada na parę stanowisk które posiadamy. Z jednego kompa wydruki niekiedy się urywają. Z pozostałych idzie bezbłednie. Ta sama sieć, ten sam ploter, te same systemy operacyjne, zbliżone konfiguracje sprzętowe, ten sam administrator... Chyba problem jest z wpływem jakiś aplikacji trzecich....
=2P= |
_________________ =2P= |
|
|
|
 |
|
|