|
Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.
|
|
Polilinia - podawanie na bieżąco długości podczas rysowania |
| Autor |
Wiadomość |
poz-instalacje
|
Wysłany: Sob Lut 04, 12 15:13 Polilinia - podawanie na bieżąco długości podczas rysowania
|
|
|
Witam wszystkich,
korzystam z ZWCad 2011 "2011.06.30 (16923).
Mam pytanie:
1) Gdzie włączyć funkcję aby podczas rysowania polilinii na bieżąco pokazywało mi jaka jest już długość przeciągniętej linii, a żebym nie musiał wstawiać długości na oko, a później zmniejszać lub wydłużać.
2) Gdzie włączyć opcję aby na modelu a nie tylko w linii poleceń wpisywały się komendy - tutaj też wyświetlał się pasek rozwijany z podpowiedziami. Miałem to włączone , ale się wyłączyło.
3) W jednym z postów na forum napisano, że aby włączyć polskie komendy trzeba doinstalować Tools 1.... doinstalowałem i nic.
Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
Assgarth
programista
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 136 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Lut 06, 12 08:44
|
|
|
Jeśli chodzi o dynamiczne pokazywanie długości i kąta (takie jak w załączniku zw.jpg), to w ZwCAD nie ma takiej możliwości.
Jeśli chodzi o menu kontekstowe (załącznik zw2.jpg), to ustawiasz to w opcjach - patrz załącznik zw3.jpg
pozdrawiam
zw3.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 235 raz(y) 44,38 KB |
zw2.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 235 raz(y) 19,21 KB |
zw.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 235 raz(y) 39,55 KB |
|
_________________ Obecnie używam ZwCAD:
_VERNUM = "2011.10.30(17176)" |
|
|
|
 |
kruszynski
|
Wysłany: Pon Lut 06, 12 08:45
|
|
|
Witam
Długość linii w czasie rysowania może być wyświetlana w oknie. W załączonym obrazku na dole po lewej stronie. Wystarczy kliknąć w tym polu,a by przełączyć tryb wyświetlania współrzędnych pod wskaźnikiem myszy, lub długości aktualnie rysowanej linii.
Podpowiedzi mogą być włączone jeśli kliknie Pan w przycisk [DYN] na dolnym pasku. Jak zaznaczone na załączonym obrazku.
Długość linii w oknie .png
|
 |
| Plik ściągnięto 46 raz(y) 90,08 KB |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|