Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD Strona Główna Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polskie komendy i skróty klawiaturowe
Autor Wiadomość
kruszynski

Wysłany: Sro Mar 24, 10 08:24   

Takie zachowanie może być spowodowane nowymi systemami operacyjnymi. Win Vista, 7. A w szczególności włączoną kontrolą konta użytkownika.
Nakładka została napisana, gdy Vista nie była popularna a Win 7 jeszcze nie było.
Proszę spróbować zainstalować nakładkę w innym katalogu. Np C:\Szansa\TOOLS. Ważne żeby nie było to w katalogu ProgramFiles. Można też wyłączyć funkcję kontrola konta użytkownika.

KBR 

Wysłany: Czw Gru 16, 10 11:33   

Dzisiaj próbowałem użyć polecenia CofnijiIzolacje, ale cofnięcie nie działa (pisałem już o tym wcześniej). zapala tylko warstwę "0" i czasem jeszcze jedną Przenosiłem katalog w różne lokalizacje
Program Files
Program Files (86)
C:
F:
Ma system "Windows 7" 64 bit, a program wersji 2010 z 2009.12.31 (14240) bo tylko w tej wersji wstawianie bloków z atrybutami mi odpowiada.
Ja używam aplikację tools1.1.exe ze zmienionymi nazwami.
Może jest to związane ze zmianą nazwy? Wcześniej, chyba jeszcze przed zmianą nazwy polecenia działały, tylko kiedy były umieszczone w katalogu "Program Files". Wtedy miałem Vistę. Nie pamiętam czy coś było zmienione przy dostosowaniu tools do ZWCAD 2010?

kruszynski

Wysłany: Pią Gru 17, 10 11:13   

Tools 1 był pisany w czasach kiedy nie było Windows7.
Planujemy aktualizację tej nakładki i dodanie nowych funkcji, jednak do wersji ZWCAD 2011.
W wersji 2010 pojawiła się też nowa funkcja do zarządzania stanami warstw i w przyszłych Toolsach, nie będzie już naszej funkcji do izolacji i powrotu do stanu pierwotnego.

KBR 

Wysłany: Sro Lut 23, 11 17:17   

Zainstalowałem tools 2 do ZWCAD 2011 wersja 16241, system windows 7 64bit, ale coś źle zrobiłem bo teraz przed prawie każdą komendą wyświetla się komunikat (okno) z nazwą funkcji w nawiasie, po wciśnięciu ok. lub krzyżyka okno się zamyka, a funkcja jest wykonywana.
Czy ktoś może pomóc.

kruszynski

Wysłany: Czw Lut 24, 11 08:04   

Wysłałem do Pana wiadomość prywatną, proszę sprawdzić.

KBR 

Wysłany: Czw Lut 24, 11 08:27   

Dziękuję za pomoc! Zmiana ZWCAD.lsp pomogła!

Odpowiedz do tematu