|
Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.
|
|
VBA . . . |
| Autor |
Wiadomość |
dmatusz3
Site Admin
|
Wysłany: Sob Gru 18, 10 19:55
|
|
|
Pliki dvb (z tego co się orientuje) są zaszyfrowane.
Bez zmiany kodu nie da się ich uruchomić, a zmianę kodu można zrobić tylko, gdy znamy hasło do pliku dvb.
Jeśli, wiadomo co robi plik dvb, to proszę go opisać.
Być może mamy coś podobnego już opracowanego.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomasz79
ZwCad, Arcadia
|
Wysłany: Nie Gru 19, 10 20:11
|
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Będę musiał skorzystać z uprzejmości jakiegoś AutoCad-owca z wersją full.
Kiedyś na studiach napisałem nakładkę pod VBA do rysowania konstrukcji stalowych
i teraz jak już mam ZWCAD-a pasowało by ją uruchomić na intelicadzie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kruszynski
|
Wysłany: Pon Gru 20, 10 08:31
|
|
|
| Co prawda nie ma możliwości uruchamiania plików dvb z AutoCADa, ale jest możliwość stosunkowo łatwego przeniesienia kodu. W tym celu należy z pliku dvb (uruchomionego w Acad) wyexportować wszystkie klasy, moduły, okna jako oddzielne pliki, i w nowym projekcie zvb, należy je importować. Albo metodą siłową: [CTRL+C] [CTRL+V] przekopiować cały kod do nowego projektu. Niestety w celu otwarcia pliku dvb potrzeba jest uprzejmość kogoś kto uruchomi plik dvb na Acad. |
|
|
|
 |
kruszynski
|
Wysłany: Pon Gru 20, 10 08:48
|
|
|
W sprawie IntersectWith, to nie spotkałem obiektu, który nie miałby tej metody, a pracowałem na wielu różnych: liniach, łukach, okręgach, poliliniach, blokach, itp. na pewno IntersectWith mają też: Region, Leader, PolyfaceMesh, Spline, Ray, Point, Trace, Text i wiele, wiele innych.
Plik pomocy jest dostępny. Po zainstalowaniu ZWCADa, nawet w wersji testowej, w katalogu Help, jest plik ZWCAD_Dev.chm W nim jest rozpisany model obiektowy, z wypisanymi wszystkimi własnościami i metodami.
Co do wydajności, to niestety nie mogę się wypowiedzieć, nie testowałem swoich wynalazków na konkurencyjnych programach.
W zasadzie prawie wszystko można sprawdzić w wersji testowej. Jedyne czego sprawdzić nie można wynika z ograniczeń wersji testowej, czyli zapis dużych plików, export do DXF |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|