Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD Strona Główna Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
VBA . . .
Autor Wiadomość
dmatusz3
Site Admin

Wysłany: Sob Gru 18, 10 19:55   

Pliki dvb (z tego co się orientuje) są zaszyfrowane.
Bez zmiany kodu nie da się ich uruchomić, a zmianę kodu można zrobić tylko, gdy znamy hasło do pliku dvb.

Jeśli, wiadomo co robi plik dvb, to proszę go opisać.
Być może mamy coś podobnego już opracowanego.

Pozdrawiam

Tomasz79 
ZwCad, Arcadia

Wysłany: Nie Gru 19, 10 20:11   

Wielkie dzięki za odpowiedź.
Będę musiał skorzystać z uprzejmości jakiegoś AutoCad-owca z wersją full.
Kiedyś na studiach napisałem nakładkę pod VBA do rysowania konstrukcji stalowych
i teraz jak już mam ZWCAD-a pasowało by ją uruchomić na intelicadzie.

Pozdrawiam

kruszynski

Wysłany: Pon Gru 20, 10 08:31   

Co prawda nie ma możliwości uruchamiania plików dvb z AutoCADa, ale jest możliwość stosunkowo łatwego przeniesienia kodu. W tym celu należy z pliku dvb (uruchomionego w Acad) wyexportować wszystkie klasy, moduły, okna jako oddzielne pliki, i w nowym projekcie zvb, należy je importować. Albo metodą siłową: [CTRL+C] [CTRL+V] przekopiować cały kod do nowego projektu. Niestety w celu otwarcia pliku dvb potrzeba jest uprzejmość kogoś kto uruchomi plik dvb na Acad.

kruszynski

Wysłany: Pon Gru 20, 10 08:48   

W sprawie IntersectWith, to nie spotkałem obiektu, który nie miałby tej metody, a pracowałem na wielu różnych: liniach, łukach, okręgach, poliliniach, blokach, itp. na pewno IntersectWith mają też: Region, Leader, PolyfaceMesh, Spline, Ray, Point, Trace, Text i wiele, wiele innych.
Plik pomocy jest dostępny. Po zainstalowaniu ZWCADa, nawet w wersji testowej, w katalogu Help, jest plik ZWCAD_Dev.chm W nim jest rozpisany model obiektowy, z wypisanymi wszystkimi własnościami i metodami.
Co do wydajności, to niestety nie mogę się wypowiedzieć, nie testowałem swoich wynalazków na konkurencyjnych programach.
W zasadzie prawie wszystko można sprawdzić w wersji testowej. Jedyne czego sprawdzić nie można wynika z ograniczeń wersji testowej, czyli zapis dużych plików, export do DXF

Odpowiedz do tematu