|
Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.
|
|
Wyciąg - zestawienie atrybutów lisp |
| Autor |
Wiadomość |
miku_73
|
Wysłany: Sro Gru 28, 11 20:49 Wyciąg - zestawienie atrybutów lisp
|
|
|
Witam
Mam pytanie odnośnie wyciągu - zestawienia atrybutów w ZWCAD.
W AutoCad gdy chciałem wyciągnąć atrybuty do excela mogłem stworzyć szablon, które bloki i poszczególne atrybuty mnie interesują i tylko te exportuję.
Czy jest jakiś lisp lub makro, aby móc przypisać na stałe tylko te elementy, które mnie interesują. Mam dużo bloków z różnymi atrybutami, których nie potrzebuję do zestawienia, chciałbym aby przy wyciąganiu atrybutów, zestawienie powstało automatycznie z potrzebnych atrybutów pomijając te, których nie potrzebuję
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
kruszynski
|
Wysłany: Czw Gru 29, 11 10:15
|
|
|
| W samym ZWCADzie w obecnej wersji Nie ma możliwości stworzenia tego typu szablonów. Przekażemy Producentom ZWCADa sugestię opracowania takiej funkcjonalności. Być może uda się nam też stworzyć skrypt pozwalający na wczytanie takiego szablonu. |
|
|
|
 |
Jason
|
Wysłany: Czw Gru 29, 11 13:33 Re: Wyciąg - zestawienie atrybutów lisp
|
|
|
| miku_73 napisał/a: | Witam
Mam pytanie odnośnie wyciągu - zestawienia atrybutów w ZWCAD.
W AutoCad gdy chciałem wyciągnąć atrybuty do excela mogłem stworzyć szablon, które bloki i poszczególne atrybuty mnie interesują i tylko te exportuję.
Czy jest jakiś lisp lub makro, aby móc przypisać na stałe tylko te elementy, które mnie interesują. Mam dużo bloków z różnymi atrybutami, których nie potrzebuję do zestawienia, chciałbym aby przy wyciąganiu atrybutów, zestawienie powstało automatycznie z potrzebnych atrybutów pomijając te, których nie potrzebuję
Z góry dziękuję za pomoc |
wrzuc jakis przyklad. opisz ktore bloki chcesz wyciagnac moze sie cos skrobnie w lispie.
j. |
|
|
|
 |
miku_73
|
Wysłany: Pią Gru 30, 11 00:32
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie się tematem. ZWCADA nie dawno kupiłem i próbuję się przesiąść z AC 2004. W załączeniu plik w którym są 2 bloki z atrybutami. Na schematach mam sporo różnych bloków z atrybutami wykonując zestawienia nie zawsze potrzebuję wszystkie dane z bloków. Fajnie byłoby zautomatyzować wyciąg atrybutów tylko potrzebnych. W AC można było stworzyć szablon i na podstawie jego wykonać zestawienie.
blok z atrybutami.dwg
|
Pobierz Plik ściągnięto 11 raz(y) 50,19 KB |
|
|
|
|
 |
Jason
|
Wysłany: Nie Sty 01, 12 22:19
|
|
|
| miku_73 napisał/a: | | Dzięki za zainteresowanie się tematem. ZWCADA nie dawno kupiłem i próbuję się przesiąść z AC 2004. W załączeniu plik w którym są 2 bloki z atrybutami. Na schematach mam sporo różnych bloków z atrybutami wykonując zestawienia nie zawsze potrzebuję wszystkie dane z bloków. Fajnie byłoby zautomatyzować wyciąg atrybutów tylko potrzebnych. W AC można było stworzyć szablon i na podstawie jego wykonać zestawienie. |
sprobuj najpierw tego:
http://lee-mac.com/macatt.html
uzyj opcji "CURRENT DRAWING" bo zwcad nie przerabia rysunkow hurtowo (objectdbx)
j. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|