|
Forum użytkowników programów ZWCAD, KOMPAS-3D, Scan2CAD, PDF2CAD
Forum CAD.
|
|
zwcad do projektowania zieleni? |
| Autor |
Wiadomość |
katasza7
katasza7
|
Wysłany: Pią Paź 21, 11 23:26 zwcad do projektowania zieleni?
|
|
|
witam
mam pytanie i nie wiem gdzie je umieścić?proszę się nie denerwować jeśli nie trafiłam.
otóż nie miałam nigdy do czynienia z autocadem ani zwcadem a chciałabym nauczyć się któregoś z nich. jestem ogrodnikiem- projektantem wykształconym na państwowej uczelni, niestety z przestarzałym systemem nauczania i projektować umiem tylko na papierze.
i tu moje pytanie czy zwcad jest programem przystosowanym do projektowania ogrodów i innych terenów zieleni, czy zawiera bazę gatunków roślin, kształty np drzew do wstawiania?
widziałam nakładkę landscape na autocada i czy w zwcadzie też coś takiego znajdę?
z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
 |
Assgarth
programista
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 136 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Paź 24, 11 09:08
|
|
|
Witam,
sam ZwCAD nie posiada (jak i inne programy CAD) baz rysunkowych dla ogrodów itp., lecz są "nakładki" na te programy, jak wspomniany przez Ciebie "landscape", które rozszerzają możliwości CAD'ów.
Dla ZwCAD takim odpowiednikiem może być np. EZ-Plant:
http://zwcadusa.com/ez-pl...ad-alternative/
lub więcej tutaj:
Ez-Plant
czy tutaj:
Ez-Plant
pozdrawiam |
_________________ Obecnie używam ZwCAD:
_VERNUM = "2011.10.30(17176)" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|